4 Nisan 2013 Perşembe

Kitre Bebek nedir, Kitre bebek nasıl yapılır


1398 Kitre Bebek nedir, Kitre bebek nasıl yapılır

Kitre ebek sanatında iki tür teknik kullanılır. Birincisinde başa kumaş gerilir, yüz hatları dikiş atılarak belirlenir ve iğne ile anlam kazandırılır, ikinci teknikte ise, tel ve kağıt üzerine sarılan başın üzerine pamuk katları kitre ile yapıştırılarak işlenir. Bir heykeltıraş titizliği ile çalışılır. Pamuk kuruduktan sonra boyama işlemine geçilir. El ve ayak için ince tel üzerine parmaklar ayrı ayrı kitre ve pamukla sarılır. Daha sonra parmaklar bir araya getirilerek iplikle bağlanır. Pamukla etlendirilip, parmaklara hareket verilir.
Kuruduktan sonra boyanır. Ayaklara bacak için kalın tel, kollara ise daha ince tel kullanılır. Bu eklenen tellerin üzerine yumuşak pelür kağıdı sarılır. Kollar, bacaklar ve baş hazırlandıktan sonra, hepsi bağlanarak birleştirilir. Bu işlem yapılırken insan vücudundaki 1/7 oranına dikkat edilir. Beden kağıtla beslenip etlendirilir. Kuruduktan sonra boyanır. Son aşama olan kostüm hazırlanmadan önce, hangi yörenin kıyafeti giydirilecekse o kostüm hakkında araştırma yapmak lazımdır. Kostüm dikilirken antik kumaşlar kullanılıp, otantik nakışlarla zenginleştirilir.
İşte birkaç kitre bebek örneği….

 1402z Kitre Bebek nedir, Kitre bebek nasıl yapılır 1404i Kitre Bebek nedir, Kitre bebek nasıl yapılır 1408n Kitre Bebek nedir, Kitre bebek nasıl yapılır 1409b Kitre Bebek nedir, Kitre bebek nasıl yapılır 1414g Kitre Bebek nedir, Kitre bebek nasıl yapılır

0 yorum:

Yorum Gönder